Uw eerste huis kopen is natuurlijk ontzettend spannend en leuk. Toch is het niet de belangrijkste beslissing in je leven. Dat is namelijk het afsluiten van een goede hypotheek. Want die bepaalt voor een groot deel of men ook in de toekomst nog met veel plezier in het eerste huis kan blijven wonen. Wij vinden dat erg belangrijk, zeker in deze tijd. Daarom begeleiden wij u niet alleen bij het afsluiten van een hypotheek, maar ook in de jaren daarna. Bovendien zijn we heel duidelijk over de kosten zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent.


Verantwoord lenen

Hoe hoog het bedrag is dat u als starter kunt lenen, is onder andere afhankelijk van uw inkomen. Bij het verstrekken van een hypotheek kijken wij niet alleen naar wat u maximaal kunt lenen. Wij kijken ook naar wat voor u betaalbare en verantwoorde maandlasten zijn. Een verantwoorde lening is betaalbaar, nu en in de toekomst. 


Betaalbaar

Met betaalbaar bedoelen we dat de kosten van rente en aflossing voor u op te brengen zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld nog genoeg geld overhouden om andere woonlasten te betalen. Maar u wilt ook leuke dingen blijven doen. En daarnaast geld overhouden voor onverwachte uitgaven.Bij het berekenen van een verantwoord leenbedrag houden we ook rekening met ontwikkelingen in uw inkomen. Zo kijken we onder andere naar de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. We bieden u inzicht in de gevolgen en in hoeverre u de maandlast in die situatie nog steeds kunt betalen. Zaken om goed om over na te denken. Een aantal risico’s kunt u opvangen middels verzekeringen. Zodat de maandlast voor u te betalen blijft.Als u het bedrag weet wat voor u verantwoord is om te lenen, weet u of een huis kopen een optie is. En naast het leenbedrag kunt u natuurlijk ook spaargeld of een schenking gebruiken om een huis te kopen. Daarnaast kunnen ouders helpen door samen met u de financiering aan te gaan.