Levering onder Free on Board

08 februari 2018

                                         Enige tijd geleden werd mij een casus voorgelegd bij de levering van zaken, waarbij verkoper en de koper hiervan met elkaar contractueel de Incoterm FOB 2010 Rotterdam waren overeengekomen.De...

Read more

In enkele gevallen is  het rijgedrag van sommige chauffeurs de aanleiding om deze staande te houden.

Zo ook een chauffeur van een vrachtauto die bij het keren op een smalle weg een huis schampte en al slingerend  zijn weg vervolgde.  De bewoner van het pand zette de achtervolging in en met behulp van de politie werd de chauffeur aangehouden.

Bij controle bleek, dat de auto was voorzien van valse kentekenplaten, de chauffeur niet in het bezit  van een groot rijbewijs bleek te zijn. Bij verdere controle van de auto bleek dat zich daarin zeker 10.000 flessen vodka bevonden, waarvoor geen vrachtbrief  en de juiste papieren aanwezig waren. 
De wodka bleek van diefstal afkomstig te zijn en werd in beslag genomen.

De rechtmatige eigenaar van de flessen vodka heeft zich de dag na de diefstal bij de politie gemeld.
De partij werd na enkele weken weer keurig bij de eigenaar terug bezorgd.

Na expertise bleek, dat de schade enorm mee veel. Er waren slechts 48 flessen met wodka door het gestuntel gebroken.  Scherven brachten in dit geval geluk!

De chauffeur zal zich nog voor de Rechter moeten verantwoorden en hij zal nog even moeten wachten op een Blue Lagoon, een frisse en lichte cocktail van citroen en vodka.